consells d'estalvi d'aigua a les llars | Aigues d'Argentona

Consells d’estalvi d’aigua a les llars

LA MANCA D’AIGUA A CATALUNYA

Els períodes d’escassetat d’aigua a Catalunya són cada cop més constants i es preveu que siguin més extrems a causa del canvi climàtic.

Les sequeres poden considerar-se episodis de periodicitat i duració impossibles de predir, però també com un tret representatiu de la climatologia de Catalunya amb la qual hem de conviure. El darrer episodi (2007-2008), un més en la llarga relació existent, ha posat de manifest experiències de les quals cal aprendre, així com la necessitat de resoldre la problemàtica existent amb polítiques eficients i amb infraestructures suficients i segures, per garantir la disponibilitat del recurs arreu del país per a la satisfacció de la demanda urbana i la rural, i per a la preservació del medi.
Una d’aquestes polítiques és la del foment i el sosteniment de l’estalvi, que té com a objectiu la racionalització dels nostres hàbits de consum i la seva adequació a la variabilitat climatològica, de manera que aquests hàbits es converteixin en un costum independent i invariable dels episodis de sequera. No podem oblidar que la legislació vigent prioritza els usos d’abastament humà per sobre de la resta d’usos i que en episodis de sequera aquesta prioritat incideix enormement en les nostres activitats quotidianes.

La sequera, lluny de millorar, empitjora. Des de l’entrada en fase d’emergència, els ulls estan fixats en els sectors que més aigua consumeixen i també en les ciutats, on es concentren habitants, serveis i sector turístic.

A continuació, llistem una guia amb tot un seguit de consells que ha elaborat l’ACA i que poden ajudar a estalviar i, sobretot, a evitar el malbaratament de l’aigua a casa en els diferents usos que en fem.

  • Només obrir l’aixeta quan cal

  • Dutxa en lloc de bany

  • Al vàter, usar la descàrrega adequada

  • Rentadores i rentaplats eficients

  • Reaprofitar l’aigua quan cuinem

  • A casa, regar en el moment adequat i un sol cop

  • Neteja de vehicles sense mànega

  • Piscina plena els 365 dies de l’any

Descarrega’t aquí els consells d’estalvi d’aigua a les llars amb mes detall.

Per a més informació o aclariments, poseu-vos en contacte amb el servei

d’atenció al client d’Aigües d’Argentona.

aiguesargentona.cat

93 797 06 03