consum domestic aigua | Aigues d'Argentona

Perquè només puc consumir 115 litres, si el topall de l’ACA és de 230?

Cal diferenciar entre el ‘consum per habitant’ i el ‘consum per a ús domèstic’

A principis de maig, 1.264 llars d’Argentona van rebre una carta en què se’ls avisava que excedien el consum permès i que, en un futur, podrien rebre sancions. Molts ciutadans van queixar-se a l’Ajuntament, ja que el consum que se’ls exigia era inferior al que marcava l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per habitant i dia.

L’origen de la confusió és el fet que l’ACA marca dos topalls diferents per a mesurar el consum d’aigua. Per una banda, el consum per habitant i dia, que li serveix per facturar als ajuntaments l’aigua que consumeix tot el municipi. Aquest primer topall inclou el consum d’aigua de les famílies, però també els consums industrial, agrícola, turístic, les pèrdues de la xarxa, la morositat i el frau. L’ACA suma tots aquests consums per establir el topall que, en cas de superar-se, comporta sancions als ajuntaments. A d’Argentona ja s’ha rebut una sanció de deu mil euros, però podrien arribar noves sancions per valor de més de cent cinquanta mil.

El segon topall que estableix l’ACA s’anomena llindar màxim de consum d’aigua per a ús domèstic i respon, exclusivament al consum de cada habitatge (es calcula per trams, segons el nombre de persones registrades per la companyia d’Aigües d’Argentona a cada habitatge). Aquest segon topall també va variant segons la situació que marca el Pla d’Emergència, que ara mateix es troba en el llindar d’excepcionalitat. Això situa el llindar màxim de consum domèstic permès a Argentona en 115 litres per persona i dia.

El llindar de consum domèstic és el superaven totes les llars d’Argentona que van rebre la carta de l’Ajuntament avisant de l’excés en el consum. El regidor de territori, Xavier Collet, recorda que el consistori té l’obligació de controlar el consum d’aigua, però afegeix que no hi ha voluntat de sancionar.  

Font: argentona.cat

Per a més informació o aclariments, poseu-vos en contacte amb el servei

d’atenció al client d’Aigües d’Argentona.

aiguesargentona.cat

93 797 06 03